WAAROM AGAPE EN WAT IS HET?

Ik had het idee van Agape een lange tijd geleden. Sinds ik voor het eerst de betekenis van het woord hoorde tijdens een prediking in de kerk.

Agape:

Eeuwige liefde, onvoorwaardelijke liefde, een liefde boven alle omstandigheden, liefhebben zonder iets terug te verwachten, zoals God van ons houdt.

bloem met hart de illustratie van agape

Dit ene Griekse woord vond ik altijd raar. Hoe kan Hij zoveel van ons houden, zelfs als we niets hebben gedaan om dit te verdienen. Op basis van mijn verleden zou ik het gevoel dat God voor mij kreeg op allerlei manieren omschrijven, maar onvoorwaardelijke liefde? Dat kwam niet eens in me op.

Stel je voor dat je constant iemand afwijst en elke keer heeft hij nog steeds zijn handen voor je open. Toen ik me dit in mijn hoofd voorstelde, zag ik een gebroken hart aan elkaar gehecht. Want als je van iemand houdt, wordt het risico om emotioneel gekwetst te worden groter.

agape T-shirt

Maar het mooiste is wanneer de liefde genaamd Agape wordt beantwoord met dezelfde soort liefde. Het laat het hart bloeien. Een hart zien opbloeien na al het zweet en de tranen is een van de mooiste dingen om te zien. Ik kan deze liefde nog steeds niet helemaal bevatten, maar ik ben blij dat ik het door God ervaar. Via deze release wil ik een stukje van deze agape meegeven in de hoop dat het meer wordt dan zomaar een Grieks woord.

De kunstenaar Jericó Delayah ( @iamdelayah ) hielp deze mooie boodschap tot leven te brengen.

 

 


Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Example blog post
Example blog post
Example blog post